‘Bij mij en Jiménez was er wederzijds respect’

In 2013 won Joost Luiten zijn eerste KLM Open. Tien jaar later blikken we in de Week van Luiten terug met drie betrokkenen, die we vroegen naar drie memorabele momenten uit die gedenkwaardige week in september. In deze slotaflevering Joost Luiten zelf

1

“Ik ging op zaterdagavond met mijn vriendin in Haarlem eten. Het restaurant was een tip van mijn fysio. Ik weet de naam niet meer, maar ik meen me wel te kunnen herinneren dat de Franse keuken op de kaart stond. We moesten heel lang op ons eten wachten. Echt heel lang. Normaal zou ik dan echt wel een beetje geïrriteerd zijn, maar ik was heel relaxt. Zelfs mijn vriendin verbaasde zich daarover. Achteraf was dat gewoon een teken dat ik er goed in zat die week. Ik had vertrouwen, was relaxt en op zondag betaalde dat zich uit.”

2

“Bij sommigen leeft misschien het idee dat er wat afgunst speelt tussen golfers die een play-off moeten spelen en je altijd een verliezer hebt. Maar nadat we elkaars scorekaart hadden getekend en nét voor de play-off stonden Jiménez en ik naast elkaar in het toilet. Toch een gekke plek voor een onderonsje voor zo’n belangrijk moment. We keken elkaar aan, lachten wat, zeiden zelfs iets tegen elkaar en we voelden beiden het respect voor elkaar. Zo van, dat de beste mogen winnen. Misschien wel dankzij dat moment ging ik later tijdens toernooien vaak nog naar Jiménez als ik wat wilde weten over dingen in zijn werken.”

3

“Het feest na afloop. Eerst ergens dicht in de buurt van de Kennemer en daarna nog bij mij in de kroeg op de hoek. Ja, Café Van Eijk in Rotterdam, waar al mijn vrienden naartoe komen en nog veel meer mensen. Ik denk dat we daar die avond mijn totale prijzengeld van het KLM Open er doorheen hebben gezopen. De volgende dag moest ik naar een persconferentie. Ik stond met behoorlijk wat koppijn de pers te woord. Maar dat heb je natuurlijk maar als je in eigen land wint.”

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd