Perez verdedigt titel in KLM Open met alle Nederlandse topspelers

Victor Perez verdedigt in het KLM Open (25-28 mei 2023) zijn titel. Met Adrian Meronk en de Højgaard tweeling, keren ook andere grote Europese smaakmakers van de editie in 2022 terug op Bernardus Golf. Ook de komst van vier Nederlandse spelers op de DP World Tour, onder wie toernooiambassadeur Joost Luiten, is zeker.
Het KLM Open wordt dit jaar van 25 tot en met 28 mei voor de derde achtereenvolgende en voorlopig laatste keer gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het deelnemersveld krijgt inmiddels vorm. De Fransman Victor Perez, die vorig jaar in een bloedstollende play-off de Nieuw-Zeelander Ryan Fox aftroefde, komt in Cromvoirt zijn titel verdedigen.
Perez, die dit jaar al een toernooi (Abu Dhabi Golf Championships) van de Rolex Series op zijn naam schreef, is een voorname kandidaat voor het Europese Ryder Cup-team, dat later dit jaar in Italië tegen de Verenigde Staten speelt.
Perez voert momenteel de Race to Dubai Ranking 2023 aan, vóór Rory McIlroy. De beeltenis van Perez werd ter gelegenheid van zijn aanstaande komst toegevoegd aan het grote billboard op hole 18 van Bernardus, waarop ook Joost Luiten prominent te zien is (zie foto).
Adrian Meronk
De Fransman is niet de enige speler die op de radar staat bij Ryder Cup-captain Luke Donald. Ook de Pool Adrian Meronk solliciteert nadrukkelijk naar een plek in het Europese team.
Meronk was in 2022 in het KLM Open al heel dichtbij zijn eerste overwinning op de DP World Tour en hoefde na zijn derde plaats niet heel lang te wachten op het zoet van de overwinning. Hij won twee maanden later het sterk bezette Iers Open en voegde daar eind 2022 in Australië een tweede titel aan toe. Meronk is de huidige nummer tien van de Race to Dubai.
Ook de broertjes Nicolai en Rasmus Højgaard zijn dit jaar weer van de partij. De Deense tweeling wisselde elkaar de afgelopen jaren af wat betreft succesvolle resultaten in het KLM Open. Nicolai werd in 2019 tweede, Rasmus eindigde vorig jaar in de top 10.

Nederlands kwartet
Zeker is dat dit jaar opnieuw veel Nederlanders de kans krijgen zich in het KLM Open te laten zien. De deelname van de beste ‘vier’, die bijna wekelijks op de DP World Tour spelen, is bevestigd. Joost Luiten, Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel zullen zeker afslaan op Bernardus. Laatstgenoemde was in 2021 met een vierde plaats de beste Nederlander.
Van dit kwartet maakte Joost Luiten de afgelopen weken grote indruk op de DP World Tour. Hij eindigde in twee opeenvolgende toernooien (Thailand & India) op de derde plaats en is duidelijk op de weg terug. De ambassadeur van het KLM Open is inmiddels opgeklommen naar de 15de plaats in de Race to Dubai en heeft zijn tourkaart voor 2024 nu al zo goed als veiliggesteld.
 
De beste Europeanen in het KLM Open
“Met Perez, Meronk en de Højgaard tweeling heeft het KLM Open de vier meest gewilde Europese spelers weten aan te trekken. Deze vier mannen maken allemaal grote kans om Europa te vertegenwoordigen in de Ryder Cup later dit jaar en ze spelen alle vier nog op de DP World Tour. Maar ook de aanwezigheid van de vier Nederlanders is geweldig voor het toernooi en voor het Nederlandse golf,” zegt toernooidirecteur Daan Slooter.
 
KLM Open weer qualifying voor US Open
Het KLM Open is net als vorig jaar uitverkoren om mee te tellen als kwalificatietoernooi voor het US Open. Twee spelers kunnen via een klassement na vier toernooien op de DP World Tour een plek in de Amerikaanse major bemachtigen. Het KLM Open is er een van die vier toernooien, die in de periode van 4 mei tot 4 juni worden gespeeld. Langs deze weg kwalificeerde Wil Besseling zich vorig jaar voor het US Open.
 
Nieuw: KLM Open College
Nieuw dit jaar is het KLM Open College: dagelijkse sessies waarin doorgewinterde (ex-) topgolfers, caddies en golfjournalisten bezoekers aan het KLM meenemen achter de schermen van het topgolf. Wie een ticket voor het KLM Open 2023 aanschafte, kon een gratis kaart voor het KLM Open College bestellen. Hiervan is massaal gebruikgemaakt, waardoor alle geplande sessies op de vier toernooidagen zijn ‘uitverkocht’.
DP World & Fortinet twee nieuwe sponsors KLM Open
DP World en Fortinet zijn twee nieuwe sponsors van het KLM Open. DP World, de toonaangevende leverancier van slimme logistieke oplossingen voor de handelsstroom over de hele wereld, is al enige tijd ook hoofd- en titelsponsor van de European Tour. Fortinet is de officiële cybersecurity-partner van de Tour.
Daniel van Otterdijk, Chief Communications Officer bij DP World zei: “We kijken uit naar de voortzetting van ons partnerschap met het KLM Open op de prachtige Bernardus Golf Course voor wat ongetwijfeld weer een spectaculair DP World Tour evenement wordt voor zowel spelers als fans. Het evenement is een van de oudste op de Tour. Met Nederland als een van de meest prominente logistieke hubs in Europa, biedt het evenement ons een spectaculaire kans om onze klanten te ontvangen en in contact te komen met de fans.”
“Als officiële Cybersecurity-partner van de DP World Tour brengt Fortinet zijn expertise in cybersecurity-innovatie naar de golfwereld. We zijn verheugd dat het partnerschap ons de mogelijkheid biedt om Fortinet te associëren met een van de meest historische toernooien van de tour,” aldus Severine Perotto, Vice President EMEA Marketing bij Fortinet.

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd