In de spotlight: wie zijn de ‘opvallende’ Nederlanders in het KLM Open

Van de zes Nederlanders die er in het weekeinde nog bij zijn, voelt het spelen in het KLM Open voor vier zeker als een bonus. Ze spelen namelijk niet wekelijks op dit hoge niveau. Dat ze vandaag en morgen nog meedoen, is absoluut hun eigen verdienste.

Het is niet vreemd dat aan het KLM Open meer Nederlanders meedoen dan aan welk ander toernooi op de DP World Tour. Als organisatie kun je een groot aantal plekken ‘vergeven’ aan lokale spelers. Sommige startbewijzen worden gekoppeld aan nationale wedstrijden, maar toernooidirecteur Daan Slooter kan ook op andere gronden wildcards toekennen. Aan talent bijvoorbeeld.

Harde werker

Lars van der Vight is er zo een. De 21-jarige Nederlander won dit jaar het Spaans amateur en kwam daarmee in een rijtje met landgenoten Maarten Lafeber (1997), Joost Luiten (2005), Reinier Saxton (2009), Jeroen Krietemeijer (2015) en Koen Kouwenaar (2019), die dat prestigieuze toernooi ook ooit wonnen.

Van der Vight is als nummer 73 de beste Nederlandse amateur op de wereldranglijst. Hij wil dit jaar nog amateur blijven en onder meer het US Amateur spelen. Pas aan het einde van het seizoen wil hij via de Qualifying School een eerste poging wagen om de stap naar de professionals te maken. “Het spelen van de grote zijn heel waardevolle ervaringen om mee te nemen richting het worden van professional”, zei hij eerder dit jaar tegen golf.nl.

Volgens ingewijden is Van der Vight een harde werker, die zich soms moet inhouden om niet zeven dagen per week met alleen maar golf bezig te zijn.

Beste amateur

Van der Vight kwam gisteren als een van de laatste spelers de baan uit, maar wel met een dikke glimlach. Dankzij een uitstekende tweede negen poetste hij wat bogeys op de eerste negen ruimschoots weg en haalde hij heel knap de cut. Als enige amateur. Daardoor weet hij nu al dat hij zondag de Robbie van Erven Dorens trofee, de prijs voor de beste amateur in het toernooi, krijgt overhandigd. Net als vorig jaar. Hij begon vandaag net buiten de top-40 aan de derde ronde.

Golfleven

Andere Nederlanders die we vandaag en morgen nog in actie zien zijn Lars van Meijel, Wouter de Vries, Daan Huizing, Wil Besseling en Joost Luiten. Ze worden op The International allemaal door een enthousiaste groep fans aangemoedigd. Van dat vijftal speelde alleen Wouter de Vries nooit minimaal één seizoen lang op de DP World Tour. De nu 37-jarige De Vries deed in 2003 op 16-jarige leeftijd wel al mee aan zijn eerste KLM Open. Dit seizoen sprokkelt hij wat starts op de Challenge Tour bij elkaar, in de hoop op die manier nog een terugkeer naar ‘zijn plafond’ te kunnen realiseren. Wat dat ook is. Hij is dus aan zijn tweede golfleven begonnen, ze zei hij gisteren in de uitzending van Podje Golf. “Het vuurtje brandde nog en met behulp van mijn Golfvrienden – dat vind ik een mooiere benaming dan sponsors – kan ik er sinds anderhalf jaar nog een keer helemaal voor gaan. Dit is nu al een hoogtepunt uit mijn tweede golfleven.”

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd