Golfers voorspellen uitslag Nederland-Frankrijk; vanavond samen kijken in de KLM Open Village

Als vanmiddag de laatste golfer binnen is, kleurt ook The International oranje. Nederland – Frankrijk op het EK voetbal, op grote schermen te zien in het gezellige The Village bij het KLM Open, is bij een aantal Franse en Nederlandse golfers nu al onderwerp van gesprek.

Wil Besseling biecht eerlijk op geen diehard voetbalfan te zijn, maar ‘er is hier geen ontkomen aan. Het gaat veel over voetbal’, merkt de Noord-Hollander op. Ja, Nederland-Frankrijk staat ook bij Besseling op de radar. Hij wijst op zijn oranje horlogebandje. “Ik krijg steeds te horen dat ik dat natuurlijk bewust zo heb uitgekozen deze week, maar het is gewoon toeval.”

Besseling doet zijn voorspelling: 1-1. “Frankrijk heeft natuurlijk blessureleed, maar het blijft een sterke ploeg. Ik heb de wedstrijd tegen Polen met een half oog gezien. Ik vond daarna het verhaal van Wout Weghorst wel mooi om te horen. Hoe hij vertelde dat hij had voorvoeld dat hij zou invallen en scoren en hoe hij ernaar toe heeft geleefd. Dat vind ik pure topsport.”

Mbappé

Daan Huizing weet niet waar hij de wedstrijd zal kijken, maar dat hij het duel op televisie gaat volgen staat vast. Ook hij houdt het op 1-1 als uitslag.

“Natuurlijk scheelt het als Mbappé er niet bij is. Maar Nederland heeft een goed elftal met veel spelers die ervaring in de Champions League hebben en vaker tegen spelers als Griezmann hebben gespeeld. Ik denk dat Gakpo er eentje voor ons inknalt en dat we het achterin wel goed kunnen dichthouden. Ook daar zit kwaliteit genoeg.”

Marco van Basten, tijdens het EK een van de analisten bij Studio Fussbal van de NOS en gisteren op The International de BN’er die de eerste afslag mocht doen, denkt ook aan een gelijkspel. “Ik heb goede hoop. Zonder Mbappé maakt Nederland meer kans, dus het moet eigenlijk wel minimaal een gelijkspel worden.”

Franse voorspelling

Romain Lanqasque is een van de betere van de in totaal negen Franse spelers in Amsterdam. “Het is interessant om die wedstrijd in het land van de tegenstander te kijken.” Hij zet zijn geld toch op Frankrijk. “Jullie boffen als Mbappé er niet bij zal zijn, maar we hebben nog kwaliteit genoeg, zeker ook op de bank. Ik verwacht Giroud in de spits en die weet wel hoe je moet scoren. Ik zeg daarom: het wordt 2-1 voor ons. Op papier zijn we zelfs favoriet voor de titel, al is dat in sport geen garantie. Maar deze wedstrijd gaan we winnen.”

Speciaal ticket

Voor golfliefhebbers is er een speciaal middagticket vanaf €15.00 voor de vrijdag van het KLM Open (vanaf 15.00 uur). Dan kun je nog een aantal toppers, onder wie Joost Luiten, in actie zien, ben je op tijd voor de borrel en kun je in goed gezelschap in de KLM Open Village op grote schermen voetbal kijken.

We nodigen daarom alle bezoekers uit om na de laatste flight te blijven om met elkaar de voetbalwedstrijd te kijken en het Nederlands elftal aan te moedigen.

Meer Nieuws

Datum KLM Open 2025 bekend: 5 tot en met 8 juni

Datum KLM Open 2025 bekend: 5 tot en met 8 juni