Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Uniek is het waarschijnlijk niet, maar opmerkelijk wel. Vanochtend werd er op The International deze week al voor de vierde keer hard gejuicht voor een hole-in-one. Dit keer was hij ook nog eens van Nederlandse makelij. Was getekend: Daan Huizing.

Na Mikko Korhonen, Gavin Green en Casey Jarvis sloeg Daan Huizing vanochtend in zijn laatste ronde op hole 4 de bal in één keer in de hole. Toernooidirecteur Daan Slooter trakteerde hem na zijn ronde op een magnumfles rosé.

Het was de tweede keer dat op deze par-3 van 155 meter een ace viel te bewonderen. Korhonen ging Huizing op de eerste dag voor. “Net als op de eerste dag stond de pin voorop. Toen durfde ik er niet voor te gaan en sloeg ik de bal wat lafjes achter op de green. Nu pakte ik weer een ijzer 8 en sloeg ‘m perfect. Hij was bijna altijd op lijn. Ik zag de bal op de green twee, drie meter rollen en ineens was-ie weg. Dan denk je even ‘huh?’, maar je beseft al snel dat-ie erin moet zijn gerold.”

Voor Huizing was de ace onderdeel van een goede slotronde in 67 slagen, zijn beste ronde deze week. Het was Daans eerste hole-in-one op de DP World Tour en de eerste met echtgenote Danielle aan de tas. Op de Challenge Tour was het hem al twee keer gelukt. “En in oefenronden vaker. Maar als het dan je eerste op deze tour moet zijn, is het gaaf dat je dat in het KLM Open doet.”

Deze week zijn er holes-in-one gevallen op hole 4 (2), hole 7 en hole 17. Dus niet op hole 11, waar ook nog eens Beat The Pro plaatsvindt.

De DP World Tour houdt veel statistieken bij, maar niet specifiek het aantal holes-in-one in één toernooi. Toch durfde de woordvoerder van de tour wel te zeggen dat vier holes-in-one in een toernooi niet vaak voorkomt. En de dag is nog niet voorbij.

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd

De spanning loopt op richting slotdag KLM Open

De spanning loopt op richting slotdag KLM Open