Joost Luiten heel goed van start in ‘zijn’ toernooi

Joost Luiten is het KLM Open goed begonnen. De tweevoudig winnaar was een van de vroege starters en kwam zojuist met 68 slagen binnen. Op dat moment niet de beste score van de ochtendgroep, het scheelde één slag, maar wel eentje waarmee hij voorlopig boven in het klassement is terug te vinden.

Maar Joost zou Joost niet zijn, als hij ook niet een kritische noot over zijn ronde zou kraken. “Ik heb op de laatste twee holes nog wel wat laten liggen. Dat is dan weer zuur, maar daar moet ik niet te lang in blijven hangen. Toch had ik van die twee putts er graag tenminste wel eentje gemaakt.”
Luiten is gepokt en gemazeld. Hij weet maar al te goed hoe het werkt in een golftoernooi. Je kunt het toernooi niet op de eerste speeldag winnen, maar wel verliezen.
En met -3 staat hij er na de eerste ronde gewoon goed voor. “Ik sta goed te spelen. De fouten die ik maak waren te wijten aan clubkeuzes. Hier en daar was het met de draaiende wind lastig te beoordelen, maar ik ben uit de grote problemen gebleven. Ik heb een dubbel bogey weten te vermijden en die is echt zo gemaakt. Het gaat al een langere tijd goed met driven en dat is hier een vereiste. Doe je dat goed op deze baan, dan word je beloond.”

Publiek

Luiten vond het mooi dat het publiek weer massaal meeliep. “Ik begon vroeg, dus ze waren niet allemaal op tijd, maar op de tweede negen zag het er weer indrukwekkend uit.”
Luiten speelde samen met Danny Willett en Pablo Larrazabal, de titelverdediger. Beiden doken vandaag nog niet onder par.
Van de andere Nederlanders die in de ochtendgroep startten, maakte Vince van Veen, die normaliter twee treetjes lager in het professionele circuit speelt, ook indruk. Hij kwam met -2 binnen en stond daarmee enige tijd in de top-10.

Swing

Daan Huizing had een wisselvallige ronde (+1). “Er had meer ingezeten. Een mix van pech en slordigheid en met name op de tweede negen ging het qua swing iets minder en kwam ik vaker in de moeilijkheden.”
Net voordat Luiten zijn laatste hole erop had zitten, had de Noor Epsen Kofstad met -4 de beste score binnengebracht.
Van de middagroep zijn de meeste spelers inmiddels ook de baan in. Onder hen ook Darius van Driel, naast Luiten en Huizing de derde Nederlander met vast speelrecht op de DP World Tour. Van de ochtendgroep moeten nog een aantal spelers binnenkomen.

Invallers

Het aantal Nederlanders in het KLM Open werd vanochtend nog opgeschroefd naar vijftien. Aydan Verdonk mocht als eerste reserve direct in de eerste flight invallen omdat Oliver Wilson afzegde en niet veel later kreeg ook de tweede reserve, Wouter de Vries, het voor hem gelukkige bericht dat er nog een speler was uitgevallen: Søren Kjeldsen.

Meer Nieuws

Datum KLM Open 2025 bekend: 5 tot en met 8 juni

Datum KLM Open 2025 bekend: 5 tot en met 8 juni