Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal, winnaar van het KLM Open in 2023, speelt mee in de 104e
editie op golfbaan The International bij Amsterdam van 20 tot en met 23 juni 2024. Nederlandse golffans kunnen zich verheugen op de komst van deze gepassioneerde en succesvolle Spanjaard die ondertussen negen overwinningen op de DP World Tour op zijn naam heeft staan.
KLM Open heeft bijzondere band met Spaanse spelers
Het KLM Open heeft een bijzondere band met Spaanse golfers. Op de beker prijken de namen van acht Spanjaarden die goed zijn voor maar liefst elf overwinningen. De meest legendarische is Seve Ballesteros, die het toernooi drie keer op zijn naam schreef. Memorabel was ook de recente overwinning in 2019 van Sergio Garcia, waarmee hij de 100ste editie van dit internationale sporttoernooi op zijn naam schreef.
Larrazábal verheugt zich op zijn deelname. Na zijn overwinning in 2023 wreef Larazábal tijdens de persconferentie, als een verliefde tiener, de hele tijd over zijn geliefde trofee.  Hij verhaalde destijds over de vele Spaanse spelers die op de trofee staan en vertelde met name over zijn vriend en mentor Ramón Sota die in 1966 en 1971 het Open won.
Larazábal zegt over 2024: “Winning the KLM Open was a dream come true. To have my name on the trophy with all these fantastic players is what we play for. I’m proud to be another Spanish winner following the likes of Seve, José-Maria, Miguel Ángel and my mentor Rámon Sota. I can’t wait to get back and try to defend my title!”
Toernooidirecteur Daan Slooter is bijzonder blij met de komst van Larrazábal: ‘Pablo hoefde niet lang na te denken over zijn deelname aan het KLM Open 2024. Na de winst in 2023 riep hij al meteen dat hij terug zou komen om zijn titel te verdedigen. En die belofte komt hij na. Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd bij de Nederlandse golfliefhebbers. Maar het KLM Open ook bij de Spaanse golfers: Seve Ballesteros en Gonzalo Fernandez-Castaño behaalden ooit hun eerste overwinning in Nederland en José-Maria Olazábal won in de langste play-off in de geschiedenis van de European Tour.”
Andere Spanjaarden die het KLM Open wonnen:
2023 Pablo Larrazábal
2019 Sergio Garcia
2005 Gonzalo Fernandez-Castaño
1994 Miquel Angel Jiménez
1989 José Maria Olazábal
1976, 1980, 1986 Seve Ballesteros
1966, 1971 Ramón Sota
1965 Ángel Miguel

Meer Nieuws

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’