Vliegende start Luiten, maar Campillo als een raket

Joost Luiten is met een ronde in 67 slagen (-5) het KLM Open goed begonnen. “Daar had ik vooraf voor getekend.” De Nederlander is na de ochtendronde bovenin het klassement terug te vinden, maar Jorge Campillo steekt er voorlopig met kop en schouders bovenuit.

 De Spanjaard ging als een wervelwind over Bernardus en pikte de ene na de andere birdie op. Tien in totaal. Omdat hij ook op één hole nog een slag teruggaf aan de baan, staat hij na 18 holes op -9. Dat is vier slagen minder dan Luiten. “Ik putte geweldig en mijn ijzers waren heel goed”, verklaarde Campillo bij binnenkomst zijn score. “Mijn driver is niet mijn sterkste kant, maar je kunt hier op aantal holes ook zonder. En dat terwijl de baan niet eens makkelijk was. Die werd gaandeweg harder en harder.”

Luiten kwam tot een totaal van zeven birdies. Daar stonden twee bogeys tegenover. “Ik had hier zeker vooraf voor getekend. Natuurlijk staat er één op -9 maar dat zegt me nog niet zo veel. Het is mijn toernooi, maar ik heb hier ook cuts gemist. Dat is het eerste wat je wil voorkomen. Je hoopt er na de eerste dag lekker in te zitten en dat is het geval. Ik ben zeker tevreden”, aldus de tweevoudig winnaar, die de 4 par-3’s in -3 speelde. Het enige smetje was een bogey op een par-5, nadat hij met zijn tweede slag op hole 7 het water had gevonden.

Luiten deelde na zijn ronde de derde met twee andere spelers. Na de ochtendronde staat de Engelsman Andy Sullivan met -6 tweede.

De andere Nederlanders bleven wat achter in scores. “Het ging moeizaam”, verzuchtte Darius van Driel na 74 slagen. “Van de tee ging het goed, maar mijn ijzerspel was dat niet. En wanneer ik de ballen dichtbij sloeg, maakte ik de putts niet.”

Daan Huizing (75), net terug van een nekblessure en zonder verwachtingen aan de week op Bernardus begonnen, nam zijn ‘verlies’. “Bij die vier bogeys mis ik ze gewoon aan de verkeerde kant van de green. Ik heb genoeg kansen gecreëerd. Qua spel en swing zit het niet goed op lijn dit moment. Dat kost veel mentale energie. Morgen ga ik er redelijk neutraal in. Ook vandaag heb ik genoeg kansen gecreëerd. Voor morgen borst vooruit, kop omhoog.”

De scores van de eerste dag

Meer Nieuws

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open: springplank voor talent

Het KLM Open: springplank voor talent

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024