Victor Perez, Adrian Meronk en Joost Luiten voeren het veld aan

Het 103de KLM Open wordt van 25 tot en met 28 mei 2023 gehouden op Bernardus Golf te Cromvoirt. Het KLM Open is een van de oudste internationale topsporttoernooien van Nederland. 156 topgolfers, waaronder vijf spelers uit de top-10 van de Race to Dubai, strijden vier dagen om een prijzenpot van 1,8 miljoen euro en om een van de meest aansprekende trofeeën van de European Tour. Ook zijn er belangrijke punten voor de Ryder Cup en US Open-plaatsen te verdienen. 

Perez en Meronk
Titelverdediger Victor Perez komt terug naar de baan waar hij vorig jaar in een zinderende play-off won van Ryan Fox. De Fransman had vier extra holes nodig en met briljante putts pakte hij zijn tweede titel op de DP World Tour. Eerder dit seizoen won hij het prestigieuze Abu Dhabi Championship, een Rolex Serie Event, mede waardoor hij nu de derde plaats op de Race to Dubai inneemt.
Adrian Meronk, de nummer vier van Europa, won afgelopen week op de Ryder Cup baan het Italiaans Open. De Pool is een liefhebber van Bernardus, waar hij vorig jaar derde werd en slechts een slag tekortkwam voor de play-off. Beide spelers maken grote kans om voor Europa in de Ryder Cup te spelen. Eerder dit jaar kwamen Perez en Meronk uit voor het Continentale Team in de Hero Cup, waarbij ze in het winnende team zaten en captain Luke Donald hebben kunnen laten zien wat ze kunnen.
Mix van gelouterde spelers en jong talent
Naast de eerder genoemde spelers komen ook topspelers Rasmus and Nicolai Højgaard (DK), Pablo Larrazabal  (Spa), Adri Arnaus (Spa), Jordan Smith (Eng), Robert MacIntyre (Schot) en Thriston Lawrence (ZA), allen in de top-100 van de wereld. Ook oud-winnaars Ashun Wu (Chi), Ross Fisher (Eng), Gonzalo Fernandez-Castaño (Spa) en Kristoffer Broberg (Zwe) zijn weer van de partij. Publiekslievelingen Kiradech Aphibarnrat (Tha) en Haotong Li (Chi) zijn ook opvallende namen op de deelnemerslijst.
Jong talent heeft altijd een plaats in het deelnemersveld van het KLM Open. Zo zijn er dit jaar wildcards voor Alex Fitzpatrick (Eng), het jongere broertje van US Open-kampioen Matt Fitzpatrick. De 24-jarige Alex heeft na een mooie amateurcarrière de overstap gemaakt naar de professionals en in acht toernooien zes keer de cut gehaald met een 13de plaats in het Frans Open en een 15de plaats in de Portugal Masters.
Ook is er een wildcard voor de 22-jarige Jayden Schaper uit Zuid-Afrika. Dit megatalent heeft al vier top-3 noteringen behaald op de DP World Tour en mag als outsider voor de titel gezien worden. De Italiaan Filippo Celli was vorig jaar de beste amateur in The Open Championship en behaalde een maand later in het ISPS Handa Invitational, nog steeds als amateur, een zevende plaats!
Joost Luiten voert Nederlands contigent aan
Tweevoudig winnaar en toernooi ambassadeur Joost Luiten steekt de laatste maanden in goede vorm. De nummer 18 op de Race to Dubai mag als een van de grote kanshebbers worden gezien tijdens het KLM Open 2023. Zijn drie landgenoten op de DP World Tour Darius van DrielDaan Huizing en Wil Besseling hebben meerdere keren bewezen met de absolute top mee te kunnen en zijn alle drie liefhebber van de baan van Bernardus.
Twee spelers van de Challenge Tour, Lars van Meijel en Vince van Veen, hebben een startbewijs gekregen. Lars van Meijel eindigde vorige week nog op de derde plaats in het toernooi in Abu Dhabi en staat in de top-10 van de ranglijst. Hij is goed op weg om zijn Tourkaart voor de DP World Tour voor volgend jaar te bemachtigen. Rowin Caron, die in Amerika op de Korn Ferry Tour speelt, kreeg ook een wildcard. Er zijn nog drie wildcards voor Nederlandse professionals te vergeven de komende week.
Amateurs
Vijf amateurs krijgen de kans om hun spel te testen met de beste spelers van de DP World Tour. Jerry JiJack InghamLars van der Vight en Denny Kloeth kregen de wildcards voor de Nederlandse amateurplaatsen. Wengyi Ding (Chi) is een 18-jarige golfsensatie uit China. Hij speelde dit jaar al twee toernooien op de DP World Tour en haalde beide keren comfortabel de cut. In Singapore in februari stond hij zelfs na twee ronden bovenaan.

Meer Nieuws

Datum KLM Open 2024 bekend: 20-23 juni

Datum KLM Open 2024 bekend: 20-23 juni