Teller gestopt: 15 Nederlanders in KLM Open

Het aantal Nederlanders dat deze week zijn opwachting maakt in het KLM Open is opgelopen tot vijftien. Dat is er één meer dan vorig jaar.

Het vijftiental wordt aangevoerd door tweevoudig winnaar Joost Luiten, dit seizoen vooralsnog de meest succesvolle landgenoot op de DP World Tour. Luiten staat dankzij onder meer drie derde plaatsen dit seizoen in de top-25 van de Race to Dubai.

Ook de andere drie Nederlandse spelers met een tourkaart voor de DP World Tour zijn er op Bernardus Golf in Cromvoirt bij: Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing.

Laatstgenoemde stond vanwege een nekblessure een aantal weken aan de kant. Hij maakte vorige week in Engeland zijn rentree in het Europese kwalificatietoernooi voor het US Open. Dat leverde weliswaar geen sportief succes op, maar evenmin fysiek ongemak zodat de lichten voor het KLM Open op groen gingen.

Wildcards

Uit de lagere divisies van het professionele Europese golf krijgen Lars van Meijel, Vince van Veen, Rowin Caron, Davey Porsius, Mike Toorop, Dario Antonisse en Sven Maurits de kans op dit hogere podium. Met een 22ste plaats was Vince van Veen afgelopen week in de B-NL Challenge op de Twentsche Golfclub de beste Nederlander.

Rowin Caron, die dit jaar op de Korn Ferry Tour in Amerika speelt, heeft ook een wildcard gekregen.

Vier Nederlandse amateurs maken hun opwachting in de 103de editie van het KLKM Open, een van de oudste toernooien op de DP World Tour: Jerry Ji, Jack Ingham, Lars van der Vight en Denny Kloeth. Van dat kwartet deden Ji en Ingham ook mee in 2022.

Beste Nederlander

Vorig jaar telde het deelnemersveld van 156 spelers veertien Nederlanders, van wie er vijf op vrijdag de cut haalden. Joost Luiten was in 2022 na vier dagen met 43ste plaats de beste Nederlander.

Van de vooraf aangekondigde spelers ontbreekt Nicolai Højgaard. De Deen, die afgelopen meedeed aan het US PGA Championship in de Verenigde Staten en 50ste werd, heeft de kans gekregen om de komende weken in Amerika te spelen en besloot na overleg met toernooidirecteur Daan Slooter daarvoor te kiezen.

Meer Nieuws

Pablo prachtige winnaar van het KLM Open!

Pablo prachtige winnaar van het KLM Open!

Drievoudig winnaar Dyson van alle markten thuis

Drievoudig winnaar Dyson van alle markten thuis

Marianne Timmer gaat de uitdaging bij Beat The Pro niet uit de weg

Marianne Timmer gaat de uitdaging bij Beat The Pro niet uit de weg