Spelersveld Dutch Open 2021 met topspelers en jong talent

Branden Grace, Thomas Pieters, Johannes Veerman en Matthias Schmid naar Bernardus Golf

De toernooidirectie van het Dutch Open heeft weer een aantal spelers bekendgemaakt voor de editie van 16 tot 19 september 2021 op Bernardus Golf. Naast de nummer zeven van de wereld, de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, komt nu ook zijn landgenoot en negenvoudig Tour-winnaar Branden Grace naar Nederland. Het grote Duitse talent Matthias Schmid heeft een wildcard gekregen.

Mix gelouterde spelers en jong talent
De door toernooidirecteur Daan Slooter aangekondigde spelers vormen een mooie mix van internationale topspelers en jong talent. De Zuid-Afrikaan Grace speelde slechts één keer eerder mee in het Dutch Open, in 2009, in zijn debuutjaar op de European Tour.  Twee jaar later won hij vier toernooien in één jaar. Nu is Grace goed voor negen overwinningen op de European Tour en één op de Amerikaanse PGA Tour en is hij een van de premier golfers. Hij is de enige speler die ooit een score onder de 63 heeft behaald in een Major, 62 in The Open van 2017.

Thomas Pieters (België), viervoudig winnaar op de Tour, heeft al succes gehad in Nederland. In 2015 won hij op de Kennemer. In de laatste editie, die van 2019, eindigde hij in de top-10. Hij miste nog nooit de cut in het Dutch Open. In 2016 speelde hij mee in de Ryder Cup en behaalde vier punten uit vijf wedstrijden. Dit is het record voor een Rookie in het Europese Team. Bernardus Golf is de plek waar Pieters graag oefent, dus hij is bekend met de baan.

Matthias Schmid wordt gezien als het grootste Europese talent van dit moment. De voormalige wereld nummer 1 van de amateurs won de Silver Medal tijdens The Open Championship. De Medal wordt uitgereikt aan de beste amateur in de eindrangschikking van het Major. Hij wist een startbewijs te verdienen door twee jaar achter elkaar het European Amateur Championship te winnen. Als amateur en neoprof heeft hij de meerderheid van zijn cuts gehaald.

Nederland sterk vertegenwoordigd
Naast Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel, Will Besseling en Daan Huizing zijn ook Ralph Miller en Rowin Caron aan de startlijst toegevoegd. Miller won een kwalificatietoernooi van de PGA Holland en Rowin Caron is een carrière aan het bouwen via de PGA Tour Latinoamérica, waar Caron via de Korn Ferry Tour naar de PGA Tour wil klimmen.

Johannes Veerman (USA), heeft een Nederlands en Amerikaans paspoort en is dus ook een beetje van ‘ons’. Deze zomer kende hij een hele goede periode met twee top-10’s en een gehaalde cut in The Open in drie weken achter elkaar. Afgelopen weekend won hij al de Czech Masters. Veerman staat op het punt van het winnen van een toernooi en hoe mooi zou het zijn als dat in zijn tweede thuis kon gebeuren.

De komende weken worden meer namen bekend gemaakt.

Dutch Open: We gaan ervoor!

Eerder meldde toernooidirecteur Daan Slooter dat de organisatie de huidige maatregelen nog goed moest bestuderen. “Op basis van recente gesprekken tussen organisator TIG Sports, de gemeente Vught en de veiligheidsregio Brabant-Noord is het vertrouwen groot dat het event door kan gaan binnen de geldende corona wetgeving. Op dit moment worden de plannen hiervoor verder uitgewerkt,” aldus Daan Slooter.

Over het Dutch Open

Het Dutch Open wordt in 2021 en 2022 gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. De 101ste editie van het Dutch Open vindt plaats van 16 tot en met 19 september 2021. Het Dutch Open is een van de oudste toernooien van de European Tour en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, ING Private Banking en TCS.

 

Meer Nieuws

Het KLM Open: springplank voor talent

Het KLM Open: springplank voor talent

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

De KLM Open webshop is nu geopend!

De KLM Open webshop is nu geopend!