Rasmus Højgaard en Pepperell aan kop

De kop is eraf in de 102de editie van het Dutch Open en in de ochtendgroep trokken direct al enkele spelers de aandacht. Eddie Pepperell bijvoorbeeld. De 31-jarige Engelsman leek alle valkuilen op Bernardus makkelijk te omzeilen. Net als Rasmus Højgaard.

Met zeven birdies en een bogey nestelde Pepperell zich aan de kop van de ranglijst. Na zijn 18 holes spinde hij als een tevreden kat. “Met deze ronde heb ik wel een goed glas witte wijn verdiend”, meende de Brit, die tegenwoordig de toernooien anders benaderd dan hij lang deed. Pepperell begint tegenwoordig ‘blind’ aan het toernooi. Dat wil zeggen: hij speelt geen oefenronde. “Ik concentreer me op de dagen ervoor meer op de diverse onderdelen van het spel. Dat bevalt me goed.”

De Engelsman kwam gisteren ook pas aan op Bernardus. Zijn caddie had toen al uiteraard het nodige voorwerk gedaan. “Een prachtige baan, maar dat ben ik van Dutch Opens niet anders gewend. De wind is hier of mee of tegen en komt zelden van de zijkant. Dat maakt het inschatten hoe je de hole moet spelen iets makkelijker.”

Højgaard

Niet veel later kreeg Pepperell bovenaan het leaderboard gezelschap van Rasmus Højgaard, die op weg leek naar het baanrecord (61) maar op de tweede negen toch wat slippertjes maakte. Maar met een birdie op de laatste hole kwam toch ook hij uit op 66 slagen.

Voor het toernooi werden Rasmus en zijn tweelingbroer Nicolai nog gevraagd naar jaloersmakende kwaliteiten van de ander. Over Rasmus zei Nicolai dat hij hem benijdt om ‘zijn gave om op zondag goed te kunnen finishen.’ Dat belooft dus nog wat.

Maar tot zondag kan er nog veel gebeuren. Hoe jong nog ook, Rasmus weet dat het toernooi in elk geval niet op de eerste dag wordt gewonnen.

Nederlanders

Van de vroeg gestarte Nederlanders beleefde Dario Antonisse ook een droomstart. De nog jonge professional had op zijn eerste negen holes de wind in de zeilen en stond dankzij vier birdies op de eerste negen holes ook even bovenaan op het leaderboard.

Op zijn tweede negen gooide twee opeenvolgende bogeys wat roet in het eten, maar Antonisse kwam gelukkig niet in een vrije val terecht. “Op de tweede negen kwam de wind iets meer opzetten en maakte ik ook wat dure foutjes. Maar ik stond met vertrouwen op de baan en dit is zeker voor mij een goed begin. Morgen is het doel de cut halen en dan zien we wel weer verder”, aldus de Nederlander.

Ook Wil Besseling bleef op de eerste dag onder par (-1). Elders dan op de par-5 holes lukte het de Noord-Hollander evenwel niet om een birdie te maken, maar met de condities vandaag is een score onder par niet slecht. “Ik ben meer tevreden met mijn score dan met mijn spel”, aldus Besseling. “Het was een beetje zoeken en stoeien op de baan voor mij.”

 

Scores andere Nederlanders in de ochtendgroep:

Jerry Ji                        +1

Rowin Caron               +1

Thijmen Batens          +4

Koen Kouwenaar        +4

Mats Markovits          +5

 

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd