PGA Tour spelers Matt Wallace en Luke List naar KLM Open 2024

Toernooidirecteur Daan Slooter bevestigt de komst van twee topgolfers voor het KLM Open van 20 tot en met 23 juni op The International bij Amsterdam. Matt Wallace en Luke List, beiden actief op de PGA Tour komen speciaal naar Nederland om in het KLM Open te spelen. Beide spelers zijn top-100 spelers van de wereld en gaan de strijd aan met o.a. titelverdediger Pablo Larrazábal, Joost Luiten, Rasmus Højgaard, Matteo Manassero, Dylan Frittelli en Darius van Driel. Wallace won al vijf keer op de DP World Tour en won, net als Luke List, ook al eens op de PGA Tour.

Matt Wallace (fotograaf Golfsupport.nl)

Spelers van wereldklasse

De Engelsman Matt Wallace was zowel op de DP World Tour als de PGA Tour succesvol. Zijn grote doorbraak kwam in 2018 toen hij maar liefst drie keer won op de DP World Tour. In 2019 werd hij derde in het US PGA kampioenschap en daarmee veroverde hij een kaart voor de PGA Tour. Daar speelt hij sindsdien en won vorig jaar zijn eerste titel in het Corales Puntacana Championship. Hij heeft goede herinneringen aan het KLM Open op The International. In 2019 werd hij derde inclusief een baanrecord van 63 slagen.
De Amerikaanse Luke List won twee keer op de PGA Tour en sloeg ruim 17 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar. Longhitter List komt uit een sportieve familie. Beide ouders waren topzwemmers, maar hij vond zwemmen niets en koos voor golf. Na een glanzende amateur-carrière, waarin hij de finale van het US Amateur Kampioenschap behaalde en op de Masters als amateur de cut haalde, was hij snel succesvol op de Amerikaanse circuits. Vorig jaar behaalde hij zijn tweede titel op de PGA Tour in het Farmers Insurance Open en dit jaar kwam hij al dicht bij een overwinning in de Genesis Invitational (gedeeld 2de). Luke List maakt zijn debuut in het KLM Open.
Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: “We zijn natuurlijk blij dat we er in geslaagd zijn om nog twee topspelers naar Nederland te halen. De twee hoogstgeplaatste spelers op de wereldranglijst hebben een prachtige staat van dienst en zijn in de goede vorm dit jaar. Matt heeft iets met het KLM Open en wij met hem! Hij wilde het voor geen goud missen. Voor Luke is het een zeldzaam uitstapje naar de DP World Tour en we hopen dat hij het erg naar zijn zin heeft.”

Meer Nieuws

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd

De spanning loopt op richting slotdag KLM Open

De spanning loopt op richting slotdag KLM Open