Opstaan met Wil Besseling

‘Ik houd van structuur’

Het leven op de DP World Tour is mooi, maar iets minder mooi wanneer midden in de nacht de wekker gaat omdat je een vroege starttijd hebt. In korte verhalen vertellen onze vier toppers op de tour over zo’n dag in hun leven en over meer dingen die je misschien nog niet wist. In deze aflevering: Wil Besseling. Morgen slaat hij in Zuid-Afrika om 06.50 uur af.

“Een beetje afhankelijk van hoe ver we van de baan zitten, gaat bij mij de wekker om halfvijf als ik om 7 uur moet afslaan. Ik houd er niet van om me te haasten. En ‘s ochtends heeft mijn lichaam iets langer nodig om scherp op de eerste tee te kunnen staan.

Na de wekker stap ik onder de douche. Ik ontbijt nog niet zo vroeg. Ik neem wel allerlei eetbare spullen mee naar de baan.

Gezondheid

Ik eet vroeg in de ochtend nooit veel. Ik vind het niet lekker om vol te zitten en eet liever door de hele dag heen kleine dingen. Ik ben best wel bezig met eten. Zorg ook dat ik mijn eigen shakes maak, repen bij me heb en in de baan een banaan meeneem. Ik voeding erg interessant. Ik let tegenwoordig erg op mijn gezondheid, eet graag gezond. Daarin ben ik ook de laatste anderhalf jaar erg in vooruitgegaan. Ik gebruik ook goede supplementen.

Dan ga ik twintig minuten met lichte gewichten aan de gang om mijn mobiliteit op orde te krijgen. Dat is eigenlijk een dagelijks riedeltje.

Loslaten

Mijn routine voor de ronde is gaat dan verder op de baan met putten, chippen en ballen slaan. In die volgorde. Dat laatste bouw ik op snelheid op. Ik zorg ervoor dat mijn lichaam goed is opgewarmd. Daarna doe ik wat technische drills, terwijl ik door de set clubs heen ga. Mijn caddie Marty heeft dan ook al de voorbereiding super goed gedaan. Dat is een fijne geruststelling. Als alles is doorgenomen, kan ik het ook loslaten.

Ik ben erg van de structuur. Ik zorg ervoor dat ik mijn ballen heb gemarkeerd. Meestal negen. Soms twaalf, maar nooit zes. Tees in mijn broekzak. Ik stop altijd spiksplinternieuwe ballen in mijn tas. Ik wil graag dat mijn clubs op volgorde zitten in de tas. Dat is ook een dingetje tijdens de ronde. Ik maak soms mijn hoofd een beetje leeg door aan de stokken in de tas te zitten. Dat is voor mij een stukje afleiding. Ik houd er niet van als er ritsen van de golftas open staan of er dingen uithangen. Misschien een beetje autistisch. Ook op mijn hotelkamer heb ik het altijd netjes.

Plaatje kloppen

Voor mij moet het plaatje kloppen. Mijn team, mijn gezin, dat helpt allemaal. Ze dragen allemaal een steentje bij aan goede resultaten. Alles draait in die zin om mij en dat moet goed voelen. Dan ben ik rustig, heb ik vertrouwen en werk ik hard aan de dingen waar ik aan moet werken. Ik geloof erg in keuzes maken en dat de goede dingen kunnen gebeuren. Ik geniet van deze reis.’’

Meer Nieuws

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’