Morgen ongemeen spannende slotdag Dutch Open

Eén ding is zeker: het wordt morgen op de laatste dag van het Dutch Open ongemeen spannend. Voor de derde opeenvolgende dag begint de ronde met nieuwe leiders: Matt Wallace en Victor Perez.

Dat het vandaag op Bernardus weer geen ‘makkie’ was, blijkt wel uit de leidende score. Die is nog steeds -10. Wallace won vandaag twee slagen op de baan, Perez drie. Ricardo Gouveia viel terug naar -8 en Haotong Li maakte een vrije val (-4). Die twee gingen vandaag nog als de nummers één en twee de baan in.

De beste score van de dag kwam op naam van David Law, Sebastian Soderberg en Scott Hend, alle drie met -4.

Law sloeg vanwege het oneven aantal overgebleven deelnemers alleen af: in amper drie uur ging hij door de baan. De enige echte tegenvaller voor hem was wellicht de ‘nederlaag’ op de Beat The Pro-hole tegen de amateur.

 

Jagen
Victor Perez, een van de twee nieuwe koplopers, kijkt uit naar de dag van morgen. Dat hij de prooi is waar veel spelers op jagen, doet hem weinig.

“Sommige jongens vinden het fijner om achter een nummer één aan te jagen, maar ik ben die liever de persoon die achterna gezeten wordt.”

Wallace bereikte vandaag misschien weer dan waarop hij had gehoopt. “Mijn doel was om dichter bij de leiders te komen. Nu ben ik zelf een van de leiders, dus kan ik alleen maar tevreden zijn.”

De Engelsman, die vier toernooien won op de DP World Tour en zelfs drie in één jaar (2018), is de ervaren en de te kloppen man wellicht. Victor Perez heeft de ervaring van één overwinning: het Alfred Dunhill Links Championships in 2019.

 

Schaamte
Voor de twee overgebleven Nederlanders was het een zwarte dag. Joost Luiten schaamde zich diep voor zijn ronde in 79 slagen. “Het leek wel of ik vandaag voor het eerst golfde. Dit was mentaal heel zwaar. Het liefst was ik na 9 holes van de baan gestapt.”

Lars van Meijel had zich ook veel meer voorgesteld van vandaag. “Maar niets lukte. Nu je het me direct na de ronde vraagt: nee, ik kan me moeilijk opladen voor morgen. Maar dat komt wel weer. Ik wil het toernooi goed afsluiten.”

Lees het middagverslag voor meer reactie van Joost Luiten en Lars van Meijel.

Meer Nieuws

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’