Masters-winnaar Danny Willett komt naar het KLM Open 2024

Danny Willett komt dit jaar naar het KLM Open op golfbaan The International bij Amsterdam. Willett, die in 2016 het Masters-toernooi wist te winnen, heeft na een schouderoperatie de golfclubs dit voorjaar weer opgepakt. Nu kijkt de Engelse Major-winnaar ernaar uit om zich in juni te meten met de beste spelers van de DP World Tour in de 104de editie van het KLM Open van 20 tot en met 23 juni.

De 36-jarige Danny Willett heeft patent op het winnen van grote toernooien. Zo won hij onder andere het BMW PGA Championship, het DP World Tour Championship en natuurlijk in 2016 de Masters. Op de laatste dag greep hij de macht met een birdie op de 15de hole op het moment dat Jordan Spieth de mist in ging op hole 12. Uiteindelijk won hij met drie slagen voorsprong.
Willett onderging in 2023 een schouderoperatie en heeft in april van dit jaar zijn revalidatie onderbroken door bij de Masters te starten. Zonder serieuze voorbereiding wist hij het weekend te halen. Tijdens het KLM Open zal hij weer volledig fit aan de start verschijnen en de strijd aangaan met onder anderen Joost Luiten, Pablo Larrazábal, Darius van Driel en Rasmus Højgaard.
Zijn beste notering op de wereldranglijst was een negende plaats en Willett debuteerde in 2016 in het Europese Ryder Cup-team.
Daan Slooter is verguld met de komst van Willett, “Een grote speler die naast prachtige overwinningen ook geweldige comebacks gekend heeft na moeilijke periodes en blessures. Hij speelt met zijn hart en dat is geweldig voor het publiek. Geweldig om hem weer in Nederland te zien.“
Willett heeft goede herinneringen aan het KLM Open. In 2008 kreeg de speler een wildcard van de toernooidirectie, nadat hij dat jaar de beste amateur van de wereld was geworden.
Willett kijkt ernaar uit: “Nog maar een paar weken te gaan tot het KLM Open op The International. Ik kan niet wachten, dit is een van mijn eerste DP World Tour-events nadat ik er langere tijd uit ben geweest door mijn schouderblessure. In 2019 was het de laatste keer dat ik het event zag. Het publiek was fantastisch en de golfbaan van The International zag er geweldig uit. Ik kijk ernaar uit om jullie daar te zien.“
 
Danny Willett (Credits: DP World Tour / Getty Images)

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd