Marianne Timmer gaat de uitdaging bij Beat The Pro niet uit de weg

Ga er maar aan staan. Op hole 8 kijk je op de tee uit over een grote plas water en in de verte zie je de vlag wapperen. En daar mag je als amateur in Beat The Pro dan de tourspelers uitdagen. Veel succes! “Het is een feestje om hier te staan”, zei olympisch kampioen Marianne Timmer niettemin doodleuk, voordat ze de bal richting green sloeg. 

Beat The Pro wordt als sinds 2016 volgens een beproefd recept opgediend in het KLM Open. Sindsdien is het overal ter wereld gekopieerd, maar vraag het de tourspelers en ze zullen zeggen dat het nergens zo’n groot succes is als in Nederland.  

Zo’n honderd amateurs krijgen de kans om met één slag drie tourspelers te verslaan. Marianne Timmer was er deze week een van. De meervoudig olympisch schaatskampioen is sinds een paar jaar helemaal gek van golf. “Onder druk presteren, ik ben het gewend”, lachte ze op weg naar de tee van hole 8, waar ze haar tegenstanders trof. Ze had een serieuze warming-up gedaan en wat ballen ‘ingeslagen’. 

Niemand minder dan Joost Luiten had haar net daarvoor nog even wat tips ingefluisterd: ‘Focus je op een plek iets links van de vlag, let op de wind die best flink is.’ 

Dat deed Marianne. Met een houtje sloeg ze de bal kaarsrecht, maar het eindstation waren de laatste watergolfjes voor het droge. “Jammer dat de bal de green net niet haalde, maar ik raakte ‘m best goed. Het was hoe dan ook een feestje om hier te staan.” 

 

Meer Nieuws

Het KLM Open: springplank voor talent

Het KLM Open: springplank voor talent

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

De KLM Open webshop is nu geopend!

De KLM Open webshop is nu geopend!