KLM Open telt mee in kwalificatie US Open

Het KLM Open is net als vorig jaar uitverkoren om mee te tellen als kwalificatietoernooi voor het US Open. Twee spelers kunnen via een klassement na vier toernooien op de DP World Tour een plek in de Amerikaanse major bemachtigen. Het KLM Open is er daar één van.

Hoogste posities

De twee hooggeplaatste spelers van de DP World Tour Rankings 2022 en de hoogste in de Race tot Dubai 2023 (peildatum 22 mei), die zich nog niet op andere wijze voor het US Open hebben geplaatst, zijn straks in juni welkom op de The Los Angeles Country Club. En via het KLM Open en drie andere toernooien worden dus nog twee spelers blij gemaakt met een startbewijs. Ook het ‘Europese’ kwalificatietoernooi voor het US Open is terug op de kalender. Dat wordt op 16 mei op de Walton Heath Golf Club in Engeland gehouden.

Spanning

Het US Open vindt plaats van 15 tot en met 18 juni op The Los Angeles Country Club. Vorig jaar plaatste Wil Besseling zich via de Europese series als debutant voor de major. Hij eindigde op The Brookline Club als 59ste en sprak naderhand van een ‘supergave ervaring’.

“Het feit dat we met het KLM Open weer zijn uitgekozen, geeft straks voor veel spelers een extra dimensie aan het toernooi op Bernardus”, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Ik heb vorig jaar gemerkt dat de spelers die dicht in de buurt komen van kwalificatie, daar zeker enige mate van spanning bij voelen. Als toernooi kunnen we alleen maar blij zijn met zo’n bonus.”

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd