Jorge Campillo leider na eerste dag KLM Open

De Spanjaard Jorge Campillo gaat na de eerste dag van het KLM Open aan de leiding. Hoewel zijn voorsprong drie slagen bedraagt, is er natuurlijk nog niets beslist. De goede eerste ronde van Joost Luiten, die in de top-5 staat, was een opsteker voor de Nederlandse golffans.

Joost Luiten vond het beste een drukke eerste dag van het KLM Open. “Vooral op de tweede negen. Misschien dat ze in de gaten kregen dat ik best lekker stond te spelen.”

Luiten stapte na 18 holes met een glimlach van de baan en was goed gehumeurd. Waarom ook niet. Met 67 slagen had hij een prima eerste ronde. Weliswaar was er een Spanjaard luisterend naar de naam Jorge Campillo, die het nog veel beter deed, maar, zo zei Luiten, ‘het is pas de eerste dag. Dat zegt me dus niet zo veel.’ “Vooraf had ik voor deze score getekend. Je wil na de eerste dag lekker in het toernooi zitten en dat zit ik”, aldus de Bleiswijker, die met zes anderen gedeelde vijfde staat.

Maar als iemand weet dat een eerste dag geen enkele garantie biedt op het verdere verloop van het toernooi, dan is het Luiten wel.

Podium

Met -9 staat Campillo drie slagen voor op een groepje van drie, onder wie zijn landgenoot Pablo Larrazabal. Mooi detail: zowel Campillo als Larrazabal won dit seizoen op de DP World Tour al een toernooi.

De andere Nederlanders liggen een behoorlijk stuk achterop, maar voor een groot aantal van hen is spelen op dit podium al een ervaring op zich. Je moet sterk in je schoenen staan om je te kunnen meten met de besten. Daarom vielen de prestaties van de pas 15-jarige amateur Denny Kloeth (+2) en de amateur Jack Ingham (+1) zeker ook op. Onder hen staan heel wat gerenommeerde namen die het minder goed deden.

Steady dag

De enige andere Nederlander die vandaag onder par scoorde was Wil Besseling. De Noord-Hollander is dit seizoen nog niet op zijn best, maar was vandaag niet ontevreden.
“Het was een steady dag met weinig spannends. Met -1 is er nog niks aan de hand.”
Alles om voor te spelen morgen dus, maar ook dan is aan het einde van de dag de kampioen nog niet bekend. Vorig jaar haalden twee van de veertien gestarte Nederlanders de cut. Als het vrijdag meezit, ligt dat percentage na twee van de vier ronden hopelijk iets hoger.

 

Meer Nieuws

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Winnen doet bij Darius van Driel onrust als sneeuw voor de zon verdwijnen

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Europese smaakmakers weer naar KLM Open 2024

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’