Joost Luiten ‘te zien’ op hole 18 van Bernardus

De naam van Joost Luiten is onlosmakelijk verbonden aan het KLM Open. Nu is dit jaar de beeltenis van de ambassadeur nog meer zichtbaar bij het toernooi.

Op Bernardus Golf, de baan waarop van 25 tot en met 28 mei 2023 de 103de editie van een van Europa’s oudste golftoernooien wordt gespeeld, werd vandaag een nieuwe ‘affiche’ op hole 18 onthuld.

De megagrote boarding met het KLM Open-logo is voorzien van een swingende Joost Luiten, ook dit jaar weer officieel ambassadeur van het golftoernooi dat deel uitmaakt van de DP World Tour.

Precies tien jaar geleden won Luiten zijn eerste KLM Open op de Kennemer na een zenuwslopende play-off tegen de Spanjaard Miguel Ángel Jiménez. Drie jaar later, in 2016, had Luiten geen verlenging nodig om op overtuigende wijze zijn tweede titel op eigen bodem veilig te stellen. Dat deed hij op The Dutch in Spijk.

Herinneringen

De tweevoudig winnaar van het KLM Open is natuurlijk door zijn overwinningen in 2013 en 2016 voor ‘eeuwig’ verbonden aan Nederlands mooiste en grootse golftoernooi. “Het winnen van je eigen toernooi, voor eigen publiek, dat zijn herinneringen waaraan je natuurlijk vaak terugdenkt. Het zijn de mooiste momenten uit mijn carrière en het is niet veel spelers gegeven. Uiteraard heb ik ook dit jaar als doel om het KLM Open te winnen. Met dat doel begin ik aan elk toernooi. Twee keer winnen op twee verschillende banen is natuurlijk al heel bijzonder en ik doe er alles aan om daar drie verschillende banen van te maken”, aldus Luiten.

Binnenkort volgt het eerste nieuws over het deelnemersveld in het KLM Open 2023. De kaartverkoop voor het toernooi is al gestart. Tickets kun je hier bestellen.

Meer Nieuws

Het KLM Open: springplank voor talent

Het KLM Open: springplank voor talent

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

De KLM Open webshop is nu geopend!

De KLM Open webshop is nu geopend!