Gouveia als duveltje uit een doosje

Op de tweede dag van het Dutch Open werd het klassement op z’n kop gezet. Joost Luiten is koploper af. De Portugees Ricardo Gouveia leidt na 36 holes de dans, maar er liggen nog heel veel kapers op de kust. Slechts twee van de veertien gestarte Nederlanders zijn er in het weekeinde nog bij. 

De Portugees Gouveia was een late verrassing op de tweede dag van het Dutch Open, als een duveltje uit een doosje. De 30-jarige tourspeler haalde in zijn laatste zeven toernooien slecht één keer het weekeinde. Hij won nog nooit op de DP World Tour, maar was wel meerdere malen winnaar op de Challenge Tour.  

Gouveia pakte zijn winstpunten op de eerste en tweede negen. Met een ronde in 66 slagen ging hij, toen de avond al was gevallen, nog Haotong Li voorbij. 

De Chinees tekende voor de beste ronde van de dag: 63 slagen. De vraag voor morgen is of Haotong Li voor Chinees vuurwerk blijft zorgen. In dat geval kan hij zondag weer voor het eerste sinds 2018 (Dubai Desert Classic) een titel bijschrijven.  

 

Reddingsboei 

Naast Joost Luiten plaatste ook Lars van Meijel zich voor ‘deel 2’ van het Dutch Open. Voor drie andere landgenoten, die wekelijks op de DP World Tour spelen, houdt het na twee dagen op: Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing.  

Van Driel stond er gisteren nog goed voor, maar een slechte ronde vandaag deed hem de das om. Huizing stond na gisteren al in plus en bleef in de plus. Besseling vocht tot het einde voor een goed resultaat. Op de eerste negen holes kwam hij door twee bogeys al in de problemen, maar na de turn schoof hij weer dicht naar de reddingsboei toe. Na een slechte drive op 18 vond hij met zijn tweede slag evenwel het water en ook zijn Waterloo op Bernardus. 

“Frustrerend en jammer dat het niet lukte. Gisteren was het goed, vandaag was het niet goed. Dat is golf, we weten het. Het is niet anders en op naar volgende week”, probeerde de Noord-Hollander zijn teleurstelling snel te verwerken. 

Tij keren 

Ook Joost Luiten baalde dat hij niet het goede gevoel van een dag eerder had kunnen vasthouden. Hij had tien slagen meer nodig dan in zijn eerste ronde. “Ja, dat is golf en daar kun je moeilijk de vinger opleggen.” 

Toch gelooft Luiten met nog 36 holes te spelen dat hij het tij kan keren. “Met -4 sta ik er nog redelijk bij. Het kan morgen weer anders zijn.” 

Voor Dario Antonisse bleef het nog lang spannend. De Nederlander balanceerde met een totaal van level par over 36 holes lang op het randje van wel of niet doorgaan. Het dubbeltje viel helaas niet zijn kant op. Het lot van de Nederlander werd in de laatste flight door David Law met een birdie op zijn laatste hole beslecht… 

Stijgers 

Andere flinke stijgers in het klassement waren Matt Wallace (-8), Adrian Meronk (-8), Guido Migliozzi (-7) en Ryan Fox (-7). Niet alleen Luiten (nog net in de top-20) gaf veel terrein prijs. Ook Eddie Pepperell en Rasmus Højgaard zakten in de middag weg uit de top van het klassement. De Zweed Kristoffer Broberg is met -5 zeker nog niet kansloos voor het verdedigen van zijn titel.

Lees hier het ochtendverslag: https://klmopen.nl/news/haotong-li-breekt-de-baan-af/   

Meer Nieuws

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Guido Migliozzi wint het KLM Open 2024

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

Daan Huizing maakt (al de vierde) hole-in-one op KLM Open

KLM Open twee uur vertraagd

KLM Open twee uur vertraagd