Drievoudig winnaar Dyson van alle markten thuis

Niet heel veel golfers kunnen zeggen dat ze het KLM Open drie keer hebben gewonnen. Toch loopt er deze week één op Bernardus rond met die staat van dienst. Simon Dyson is een vaste gast in het KLM Open College en draaide gisteren zelfs een dienstje mee bij KLM Open Radio.

Dyson won het KLM Open in 2006, 2009 en 2012. “En twee van de drie keer na een play-off. Dan kan het alle kanten op, maar gelukkig voor mij ging het de goede kant op. De eerste keer liepen mijn caddie en ik na de winst in één rechte lijn naar de bar. De tweede keer gingen we ook de stad in. Je moet succes natuurlijk ook vieren na al het harde werk. Ik ben heel trots en ook wel vereerd dat het rijtje sta met Bernhard Langer en Seve Ballesteros, die ook drie keer hebben gewonnen.”

Golfkenners

Dit jaar is Dyson een van de vaste gasten bij KLM Open College, de dagelijkse theatervoorstellingen over golf en de wereld achter het KLM Open, waar bezoekers op konden intekenen.

Het zaaltje zit twee keer per dag lekker vol en Dyson deelt graag details en inkijkjes. “Een superleuk initiatief”, vindt de Engelsman. “Je merkt dat veel golfkenners het leuk vinden om meer te weten te komen van wat er achter de schermen allemaal speelt. Ik denk dat we dit wel vaker gaan terugzien.”

KLM Open Radio

Steevast na afloop moet Dyson nog met enkele fans op de foto. Ook beantwoordt hij maar al te graag de vragen van jonge golffans, die hem advies vragen hoe zij hun carrière moeten aanvliegen.

Tussen de voorstellingen door had Dyson ook nog even tijd om als radioverslaggever voor KLM Open Radio de baan in te gaan. “Ook heel leuk om te doen. Zelf spelen is natuurlijk het leukste, maar vertellen over hoe andere spelen, komt daar toch ook bij in de buurt.”

Meer Nieuws

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open: springplank voor talent

Het KLM Open: springplank voor talent

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024