KLM Open biedt golffans meer inzicht in leven van tourspelers

KLM Open biedt golffans meer inzicht in leven van tourspelers

Achter de schermen van een toernooi als het KLM Open gaat een hele wereld schuil. De bezoekers krijgen tijdens de 103de editie van het oudste topsportevenement van Nederland, in het ‘KLM Open College’ voor het eerst meer dan ooit een kijkje achter de schermen van de tour-professionals.

KLM Open College is dit jaar een van de nieuwe activiteiten waarbij de golffans worden meegenomen in de fascinerende wereld van de tourprof. Het College trekt twee keer per dag ‘volle zalen’ in het perscentrum van het KLM Open.

Tijdens het 30 minuten durende college neemt toernooidirecteur Slooter met verschillende gastsprekers de maximaal 50 bezoekers, twee keer per dag, mee in de wondere wereld van het topgolf en worden de volgende vragen beantwoord. Wat gaat er door hun hoofd? Wat zit er in de tas? Hoe bereiden de professionals zich voor? Wat doet een caddy?

Een van de sprekers die naast Slooter aanschuift voor het KLM Open College op 26 mei is de Engelsman Simon Dyson, drievoudig winnaar van het KLM Open (2006, 2009, 2011), een prestatie die maar weinigen kunnen navertellen. Ja, de namen van Bernhard Langer en Seve Ballesteros staan ook drie keer op de bokaal. Dan noem je er ook een paar…

‘Wie is die Niet Gespeeld bij het jaartal 2020’, vroeg Dyson belangstellend, toen hij zijn ‘baby’ vandaag weer even in de armen had. Toen hem werd uitgelegd dat in dat jaar vanwege het coronavirus niet werd gespeeld, verontschuldigde hij zich met een glimlach. “Mijn Nederlands is niet zo goed.” Dyson won twee keer op de Kennemer en een keer op de Hilversumsche. “Ik zou het geweldig vinden om hier te spelen. Bernardus is een fantastische baan.”

Duizenden volgen KLM Open Radio

Naast het KLM Open College is er meer wat een kijkje achter de schermen geeft. Bezoekers kunnen via het Honorary Observer Program van de DP World Tour binnen de afzetting meelopen met de tourspelers, maar ook KLM Open Radio is dag in dag uit een bron van informatie, te beluisteren via de app van het KLM Open. Met meer dan 6.000 unieke luisteraars op de eerste dag, ligt KLM Open Radio nu al koers om records te breken.

En niet alleen in de baan zijn onder de bezoekers de luisteraars talrijk. Op de eerste dag werd al vanuit 49 landen de radiolink op de website gebruikt. De radio-uitzendingen zijn niet alleen via de KLM Open app en de website te beluisteren, maar ook via FM104,6.

Meer Nieuws

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open van dit jaar heeft ook flinke ‘bonussen’

Het KLM Open: springplank voor talent

Het KLM Open: springplank voor talent

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024