Zes Nederlanders halen de cut, Jamieson leider

Pridex Media

De tweede dag van het KLM Open was een uitstekende dag voor de Nederlanders. Joost Luiten, Rowin Caron, Koen Kouwenaar, Wil Besseling, Reinier Saxton en Sven Maurits wisten allen de cut te halen. De Schot Scott Jamieson gaat als leider het weekend in.

Nederlanders

Joost Luiten staat na twee dagen topgolf op The International op een gedeelde zeventiende plaats door twee rondes van 69 te lopen wat hem op -6 brengt. Hij staat daarmee vijf slagen achter op de Schot Jamieson. ‘Voor mijn gevoel laat ik op de eerste negen wat liggen op de greens’, vertelde Luiten na afloop van dag twee. ‘Ik sloeg goeie ballen en creëerde veel kansen, maar wist er daar weinig van te benutten. Daarna sloeg ik ze net niet dichtbij genoeg.’ Zijn kansen voor het weekend? ‘Je staat opzich in een mooie positie en we zullen morgen moeten proberen dat gat te dichten.’

De hoogst geklasseerde Nederlander is echter niet Luiten. Rowin Caron staat er nog een stukje beter voor bij het ingaan van het weekend. Caron speelde wederom een sterke ronde. Ondanks een bogey op zijn afsluitende hole gaat hij met -7 het weekend in. Dat lukte Wil Besseling net niet. Hij was op weg naar de beste ronde van het hele veld, maar een bogey op zijn achttiende hole gooide roet in het eten. Met -6 staat hij op gelijke hoogte met Luiten en met de uitstekend presterende top-amateur Koen Kouwenaar. Ook Sven Maurits en Reinier Saxton (beiden -2) zijn zaterdag en zondag nog van de partij. Vooral voor de 32-jarige Maurits is dat speciaal, hij haalde voor het eerst in vijf optredens de cut.

Dringen aan de top

Scott Jamieson heeft vandaag de macht gegrepen op The International. Hij kende een foutloze tweede dag met zeven birdies terwijl hij op donderdag ook al een goede ronde van 68 (-4) liep. Dat brengt de Schot op -11 en daarmee heeft hij een klein gaatje geslagen met de rest van het veld. Jamieson heeft vier achtervolgers op -9: Spaanse Masters-kampioen Sergio Garcia en de drie Engelsen James Morrison, Callum Shinkwin en Matthew Southgate.

De Belg Thomas Pieters, winnaar in 2015, staat op -6. Nummer 17 van de wereld Patrick Reed en titelverdediger Ashun Wu staan op -3. Oud-winnaars Martin Kaymer, Lee Westwood, Romain Wattel en Maarten Lafeber wisten de cut niet te halen.

Meer Nieuws

Alle Nieuws
KLM Open 2021 van 16-19 september op Bernardus Golf

KLM Open 2021 van 16-19 september op Bernardus Golf

Oud-organisator van KLM Open Robbie van Erven Dorens overleden

Oud-organisator van KLM Open Robbie van Erven Dorens overleden

KLM Open 2020 afgelast 

KLM Open 2020 afgelast