Voorbereiding 100ste KLM Open van start in Amsterdam

De voorbereidingen voor de 100ste editie van het KLM Open zijn gestart. Op golfclub The International in Amsterdam wordt de baan in gereedheid gebracht voor één van de oudste toernooien van de European Tour. Van 12 tot en met 15 september strijken hier enkele van de beste golfers van de wereld neer voor de 100ste titel van het KLM Open, voorheen Dutch Open.

Oudste internationale sporttoernooi van Nederland

De eerste editie van het huidige KLM Open werd gehouden in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club. Sindsdien is het toernooi 99 keer gespeeld en gewonnen door spraakmakende golfers zoals Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Colin Montgomerie, José Maria Olazábal, Lee Westwood, Payne Stewart, Paul Casey, Martin Kaymer, Thomas Pieters en natuurlijk de Nederlanders Maarten Lafeber (2003) en Joost Luiten (2013, 2016). Het KLM Open is niet alleen één van de oudste toernooien van de European Tour, het is ook het oudste internationale sporttoernooi van Nederland.


Holes 12 en 13 aangepast

Om de baan van The International klaar te maken voor de bijzondere kwaliteiten van de European tourspelers zijn enkele aanpassingen doorgevoerd. “De back tee [afslagplaats red.] van hole 12 is opnieuw geconstrueerd.” aldus Tom Maddison, hoofd greenkeeper van The International. “Daarnaast hebben we 2.000 meter nieuwe drainage aangelegd.” Ook voor het succesvolle concept Beat the Pro, waarbij amateurs tijdens het toernooi het kunnen opnemen tegen de professionals, is een compleet nieuwe tee aangelegd op hole 13.

Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: “Het is bijzonder om te zien hoe de plannen voor de 100ste editie van het KLM Open zich ontwikkelen. Naast de voorbereidingen op de baan van The International, wordt achter de schermen weer met veel enthousiasme gewerkt om voor de tienduizenden bezoekers een spectaculair en feestelijk evenement neer te zetten.”

Meer Nieuws

Alle Nieuws
KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open

KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open