Eerste ochtend van 100ste KLM Open

Pridex Media

Na een ochtend topgolf op The International gaat de Engelsman Callum Shinkwin aan de leiding met ronde van 66 (-6). Joost Luiten kende een openingsronde met twee gezichten. Nederlands beste golfer herstelde zich na de turn op sublieme wijze van een slecht begin en tekende voor een 69 (-3).

Luiten

Joost Luiten begon op de tweede negen van The International niet zoals gewenst aan de jacht op zijn derde KLM Open-titel. Al op zijn tweede hole moest de Bleiswijker een bogey toelaten, om dat vervolgens op 15 en 18, waar zijn tweede slag in het water verdween, nog eens te doen. Na de turn begon Luiten dan toch te profiteren van de goede omstandigheden – de zon kwam steeds meer tevoorschijn bij weinig wind. Met vier birdies in vijf holes tijd dook de nummer 90 van de wereld zelfs voor het eerst onder par. Ook het slot mocht er zijn. Zowel op 8 als de lastige 9de maakte hij een birdie, waardoor hij zich met een tweede helft in 30 slagen ijzersterk revancheerde voor de eerder opgelopen schade. Met -3 staat hij vooralsnog twaalfde.

Anderde Nederlanders

Dé Nederlander van de ochtend was Rowin Caron. De 26-jarige golfer die normaal zijn toernooien op de PGA Tour Latinoamérica speelt, kende een vliegende start op de waterrijke par-72 baan. In de eerste helft van zijn ronde maakte hij twee birdies, om in het tweede gedeelte pas echt toe te slaan. Caron won slagen op 10 en 11, om met zijn derde birdie op rij naar -5 te gaan en de leiding te pakken. Helaas kon de Nederlander zijn ronde niet in stijl afmaken. Op 17 moest hij dan toch zijn eerste bogey van de dag op de kaart noteren, om na een afsluitende par te tekenen voor een desondanks uitstekende 68 (-4), bij binnenkomst goed voor een gedeelde zesde plaats.

Ook Reinier Saxton begon goed aan zijn toernooi. Hij sloeg vier birdies en een bogey en tekende uiteindelijk voor dezelfde score als Luiten. Sven Maurits ging met een 71 (-1) ook onder het baangemiddelde rond.

Grote namen

Zeven spelers delen de tweede positie met een score van 67 (-5) na de eerste ochtend, waaronder de Maleisiër Gavin Green en de Engelsen Chris Paisley en Sam Horsfield. Sergio Garcia, een van de grote blikvangers van deze jubileumeditie van het KLM Open, bracht een score van -4 binnen. Titelverdediger Ashun Wu liep een ronde van 69 (-3).

Vanmiddag komen onder anderen Patrick Reed, Lee Westwood en Martin Kaymer nog in actie op The International.

Meer Nieuws

Alle Nieuws
Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open

KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open

KLM Open 2020: 17 t/m 20 september op Bernardus Golf

KLM Open 2020: 17 t/m 20 september op Bernardus Golf