Morrison voorlopig aan kop, Kouwenaar haalt de cut

Koen Kouwenaar tijdens zijn ronde vrijdag

Na het eerste deel van dag twee van het KLM Open gaat de Engelsman James Morrison voorlopig aan de leiding. Top-amateur Koen Kouwenaar verzekerde zich van het halen van de cut door een ronde 70 te lopen wat zijn totaal op -6 brengt.

Leider

Na twee ijzersterke dagen is James Morrison voorlopig de leider van het KLM Open. De Engelsman sloeg vier birdies en zelfs twee eagles, maar daar stonden ook een bogey en een double bogey tegenover. Hij liep een ronde 67 en met zijn ronde 68 van gisteren brengt hem dat op een totaal van -9.  De spelers die het beste presteerden vanochtend waren de Welshman Bradley Dredge en de Japanner Yusaku Miyazato. Ze liepen beiden een ronde van zeven onder par. Dredge staat daarmee voorlopig tweede (-7) en Miyazato twaalfde (-5). Ook de Belg Pieters en de Zweed Lagergren hebben een kleine inhaalslag gemaakt en staan voorlopig tweede na een ronde van 6 onder par.

 

Kouwenaar

Koen Kouwenaar draait voorlopig nog goed mee in de top van klassement. Na zijn ronde 68 van gisteren liep hij vandaag een ronde 70 wat hem brengt op een totaal van -6. Daarmee is hij verzekerd van het halen van de cut en dat is een uistekende prestatie van de top-amateur, voorlopig ook nog de beste Nederlander. Er maken nog meer Nederlanders kans om de cut te halen. Vanmiddag komen onder anderen Joost Luiten, Rowin Caron en Reinier Saxton nog in actie. Voor Maarten Lafeber en Max Albertus zit het toernooi erop.

 

Kaymer en Westwood

Voor Martin Kaymer, de winnaar van 2010, is het nog maar de vraag of hij de cut haalt. Hij was vanochtend met een ronde 66 (-6) weliswaar een van de beteren van het veld, maar door zijn ronde 77 (+5) van gisteren heeft hij nu een totaal van -1. Voor Lee Westwood is zijn twaalfde deelname aan het KLM Open uitgelopen op een teleurstelling. De oud-nummer 1 van de wereld en winnaar van de editie van 1999 mist zo goed als zeker de cut met zijn score van +1.

Vanmiddag komen ook sterke spelers zoals Sergio Garcia, Ashun Wu, Chris Wood en de leider na de eerste dag, Callum Shinkwin, nog in actie.

Meer Nieuws

Alle Nieuws
KLM Open 2020 afgelast 

KLM Open 2020 afgelast 

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open

KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open