Martin Kaymer en Troy Merritt op 100ste KLM Open

Voor de 100ste editie van het KLM Open is Martin Kaymer toegevoegd aan het deelnemersveld. Met de komst van de Duitse golfer, die in 2010 het KLM Open op zijn naam schreef, is er wederom een oud KLM Open-kampioen die meestrijdt om de titel van 12 tot en met 15 september. Naast Kaymer kan de organisatie ook melden dat de Amerikaan Troy Merritt naar golfbaan The International in Amsterdam komt voor een gooi naar de prestigieuze titel van het oudste internationale sporttoernooi van Nederland. 

Ryder Cup legende

Martin Kaymer is de laatste tien jaar een van Europa’s grootste golfers. De Duitser won twee Majors: het PGA Championship in 2010 en het US Open in 2014. Hij bezette de nummer één positie op de wereldranglijst in 2011. Daarnaast won Kaymer ook ‘The Players Championships’ in 2014. Dit toernooi wordt weleens de vijfde Major genoemd. Kaymer won 11 keer op de European Tour maar werd vooral bekend door zijn sterke Ryder Cup optredens in 2012 en 2016. De winnende put in 2012 maakte van Kaymer een Ryder Cup-legende.

 

Troy Merritt gaat regelmatig laag

Troy Merritt won in 2009 de Qualifying School van de PGA Tour en speelt sinds 2010 op de Amerikaanse PGA Tour. Hij won tot nu toe twee toernooien met zeer lage scores. De 33-jarige Merrit heeft een drietal baanrecords op zijn naam staan met 61 en 62 slagen. Ook afgelopen week in het eerste toernooi van de FedEx Play-offs opende hij met een 62 en werd uiteindelijk 12de.

Troy Merrit (Foto: Golfsupport.nl)

Toernooidirecteur Slooter: “Blij met grote namen”

Daan Slooter: “Ik ben heel blij dat Martin er weer bij is in het KLM Open. Ik weet dat hij het altijd erg naar zijn zin heeft op het KLM Open, het is dan ook bijna een thuistoernooi voor hem. We mogen wij ons gelukkig prijzen dat een van de meest succesvolle golfers van deze generatie het al indrukwekkende deelnemersveld van 2019 komt versterken. Ook met de komst van de Amerikaan Troy Merrit ben ik heel blij. We hebben dit KLM Open met Reed en Merritt grote Amerikaanse spelers op The International in Amsterdam.”

Meer Nieuws

Alle Nieuws
Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open