Garcia en Shinkwin als leiders slotdag in, Besseling in top 10

Na drie dagen topgolf voeren Sergio Garcia en Callum Shinkwin het klassement van de 100ste editie van het KLM Open aan. Beiden staan op -15. Wil Besseling (-9) is op plaats negen de beste Nederlander.

Top van klassement

Met een ronde 66 (-6) speelden de Spaanse publiekstrekker Sergio Garcia en de Engelsman Callum Shinkwin vandaag opnieuw een ijzersterke ronde. Ze staan nu twee slagen los van de rest van het veld. Opvallend is de nummer drie van het klassement, de Deen Nicolai Højgaard. De nummer 1002 van de wereld speelt een uitstekend toernooi en heeft de titel nog altijd in zicht met een achterstand van twee slagen op de leiders. Matt Wallace was veruit de beste speler van de dag. De Engelsman speelde een ronde 63 (-9) en dat deed nog nooit iemand hem na op The International. Hij is maar liefst 53 plaatsen gestegen, naar plek vijf, en maakt met -11 dus nog altijd kans op de eindzege.

Scott Jamieson, die als leider aan de dag begon, maakte een vrije val in het klassement door een ronde van +4 te spelen en lijkt daarmee kansloos voor de eindzege. Ook de hoogstgeplaatste speler dit toernooi, de Amerikaan Patrick Reed, lijkt kansloos voor de overwinning. Hij staat 41ste op -5.

Drie Nederlanders in top 20

Vrijwel alle spelers in de top van het klassement gingen laag en dus was het voor de overgebleven Nederlanders zaak om ook onder par rond te gaan. De man die daar het beste in slaagde was Wil Besseling. Hij kwam tot vijf birdies en twee bogeys, onderweg naar een 69 (-3) en -9. Hij staat daarmee gedeeld negende in het klassement. Joost Luiten heeft de aansluiting met de top van het klassement niet echt kunnen maken. Hij sloeg weliswaar vijf birdies maar daar stonden ook drie bogeys tegenover. Hij staat nu vijftiende op -8. Op hetzelfde aantal staat Rowin Caron, die een ronde 71 (-1) speelde.

Luiten was na afloop niet te spreken over zijn spel: Ik maak 70, maar voor mijn gevoel laat ik vier, vijf slagen liggen. Dit is de slechtste score die ik eigenlijk had kunnen maken met mijn spel vandaag. Met name op de tweede negen mis ik te veel kansen op de greens. Die kom je dan tekort om echt een move te maken en aansluiting te vinden met de leiders. Morgen zal ik op de greens scherper moeten zijn, want dat was vandaag dramatisch. Ik heb morgen niets te verliezen.’

Meer Nieuws

Alle Nieuws
KLM Open 2020: 17 t/m 20 september op Bernardus Golf

KLM Open 2020: 17 t/m 20 september op Bernardus Golf

Sergio Garcia wint 100ste editie KLM Open

Sergio Garcia wint 100ste editie KLM Open

Zes Nederlanders halen de cut, Jamieson leider

Zes Nederlanders halen de cut, Jamieson leider