Engelsman Shinkwin aan de leiding, Luiten maakt sterke comeback

Na een dag topgolf op The International gaat de Engelsman Callum Shinkwin verassend aan de leiding met ronde van 66 (-6). Joost Luiten kende een openingsronde met twee gezichten. Nederlands beste golfer herstelde zich na de turn op sublieme wijze van een slecht begin en tekende voor een 69 (-3).

Luiten

Joost Luiten begon op de tweede negen van The International niet zoals gewenst aan de jacht op zijn derde KLM Open-titel. Al op zijn tweede hole moest de Bleiswijker een bogey toelaten, om dat vervolgens op 15 en 18, waar zijn tweede slag in het water verdween, nog eens te doen. Na de turn begon Luiten dan toch te profiteren van de goede omstandigheden – de zon kwam steeds meer tevoorschijn bij weinig wind. Met vier birdies in vijf holes tijd dook de nummer 90 van de wereld voor het eerst onder par. Ook het slot mocht er zijn. Zowel op hole 8 als op de lastige hole 9 maakte hij een birdie, waardoor hij zich met een tweede helft in 30 slagen ijzersterk revancheerde voor de eerder opgelopen schade. Met -3 staat hij gedeeld zeventiende.

Beste Nederlanders

Rowin Caron en Koen Kouwenaar waren de beste Nederlanders van de dag. Caron startte vanochtend al in de derde groep en had zelfs nog enige tijd alleen de leiding in handen. Kouwenaar mocht op zijn beurt pas laat de baan in, maar ging uiterst goed om met de winderige condities. Hij maakte vier birdies en hield zijn kaart schoon voor een 68 (-4), samen met James Morrison de laagste score in de middag. Hij en Caron delen na 18 holes bovendien de negende plaats met niemand minder dan Sergio Garcia. ‘Ik sloeg 18 greens in regulation’, aldus top-amateur Kouwenaar. ‘Ik had zelfs nog wel iets lager kunnen gaan dan -4. Er stond flink wat wind met name in mijn eerste 13 à 14 holes, maar ik kan de bal goed laag houden dus dat was een voordeel vanmiddag.’ Ook Reinier Saxton verschafte zich met -3 ook een goede uitgangspositie om er in het weekend nog bij te zijn.

Grote namen

Zeven spelers delen de tweede positie met een score van 67 (-5) na de eerste dag, waaronder de Maleisiër Gavin Green en de Engelsen Chris Paisley en Sam Horsfield. Sergio Garcia, een van de grote blikvangers van deze jubileumeditie, bracht een score van -4 binnen. Titelverdediger Ashun Wu liep een ronde van 69 (-3). Patrick Reed, nummer 17 op de wereldranglijst, liep een par-ronde en zal morgen dus een inhaalslag willen maken.

Meer Nieuws

Alle Nieuws
KLM Open 2020 afgelast 

KLM Open 2020 afgelast 

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open

KLM tot en met 2022 partner en naamgever van het KLM Open