Ashun Wu winnaar 2018

SPIJK, NETHERLANDS - SEPTEMBER 16: Ashun Wu of China poses with the trophy following victory in the KML Open during Day Four of the KLM Open at The Dutch on September 16, 2018 in Spijk, Netherlands. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Ashun Wu heeft de 99ste editie van het KLM Open gewonnen. Met een score van 16 onder par na vier dagen topgolf op The Dutch bleef hij Chris Wood één slag voor.

Het was een spannende strijd tussen de Chinees en de Engelsman Chris Wood, die erg aan elkaar gewaagd waren op de slotdag. Het werd uiteindelijk beslist op de laatste hole, waar Wu een birdie maakte en Wood zijn birdieputt om een play-off af te dwingen miste. ‘’Ik had een hele goede week hier en ik vind het geweldig om het KLM Open te winnen. Ongelofelijk.’’ sprak Wu na afloop van zijn derde overwinning op de Europese Tour. Hij is de eerste Aziaat die het KLM Open op zijn naam weet te schrijven.

De Belg Thomas Detry, die vrijdag al onderweg naar huis was omdat hij dacht dat hij de cut gemist had, werd gedeeld derde door een ijzersterk tweede deel van het toernooi te spelen met rondes van 63 (-8) en 66 (-5). Meervoudig majorwinnaar Padraig Harrington werd vijfde en de Engelsman Eddie Pepperell gedeeld zesde.

 

Nederlanders

Mark Reynolds eindigde als beste Nederlander in de 99ste editie. Dankzij een knappe slotronde in 69 slagen werd hij gedeeld 53ste. Max Albertus deed het net als in 2017 weer heel goed in het KLM Open. De 24-jarige Ossenaar werd gedeeld 57ste. Veertien Nederlanders verschenen aan de start, Reynolds en Albertus waren de enigen die de cut haalden. Tweevoudig KLM Open-winnaar Joost Luiten kon niet meedoen op The Dutch omdat hij in juli aan zijn pols is geopereerd.

Meer Nieuws

Alle Nieuws
Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open