Patrick Reed – alias Captain America – verrijkt 100ste KLM Open

Patrick Reed, PGA Tour 2019

Bezoekers van de 100ste editie van het KLM Open kunnen zich dit jaar verheugen op een spraakmakend deelnemersveld. Naast de al eerder aangekondigde Sergio Garcia, de meest succesvolle Ryder Cup-speler ooit, kunnen fans zich ook opmaken voor de komst van Patrick Reed, alias Captain America. Beide uitgesproken en kleurrijke Ryder Cup vedettes wonnen recent The Masters. Garcia deed dat in 2017 en Reed in 2018. Het oudste internationale sporttoernooi van Nederland vindt plaats van 12 tot en met 15 september op The International in Amsterdam.

Meer Ryder Cup-sterren met Westwood en Pieters
Reed en Garcia zijn niet de enige Ryder cup-helden die in september hun opwachting maken. Lee Westwood werd tien keer geselecteerd voor deze legendarische strijd tussen Amerika en Europa waarvan hij er zeven won. De voormalig nummer één van de wereld speelt voor de twaalfde keer mee in het KLM Open. In 1999 won hij het toernooi op de Hilversumsche. Naast deze overwinning eindigde hij nog drie keer als derde en een keer vijfde.

Voormalig Ryder Cup-speler Thomas Pieters won het KLM Open in 2015. Nu zal de drievoudig European Tour-winnaar op gaan voor zijn tweede titel in Nederland. De 27-jarige Belg is samen met Thomas Detry ook wereldkampioen geworden en gebrand op meer succes.

Lee Westwoord winnaar KLM Open 1999

 

Thomas Pieters uit België, winnaar KLM Open 2015

Matt Wallace plafond nog niet bereikt
In 2018 won Wallace maar liefst drie keer op de European-tour en de Engelsman leek op weg naar Ryder Cup selectie in datzelfde jaar. Dat bleek achteraf een brug te ver. Maar kenners denken dat dit slechts een hobbeltje was in een carrière die zijn plafond nog niet heeft bereikt. In mei van dit jaar eindigde Wallace op een gedeeld derde plaats in het US PGA Championship, waarmee zijn focus op de Majors meteen vruchten afwierp.

Engelsman Matt Wallace, viervoudig winnaar van de European-tour, waarvan drie keer in 2018.

Joost Luiten
Joost Luiten bracht het Nederlandse publiek in vervoering met zijn twee KLM Open-zeges in 2013 en 2016. In 2018 moest Luiten verstek laten gaan vanwege een polsblessure. De titelverdediger neemt het in deze jubileumeditie op tegen een sterk deelnemersveld. Luiten zal de hulp van het thuispubliek goed kunnen gebruiken als hij dit sterrenensemble wil verslaan om zijn derde titel te veroveren.

Joost Luiten winnaar KLM Open 2013 en 2016.

Meer over Patrick Reed 
Masters winnaar en Ryder Cup held Patrick Reed gaat zijn debuut maken in het KLM Open. De Amerikaan is een absolute wereldtopper met vijf overwinningen op de Amerikaanse Tour, onder welke de Masters 2018 en het WGC Cadillac Championship 2016. Reed heeft zich vooral onderscheiden in de Ryder Cup waar hij in 2014 zijn debuut maakte met 3,5 punten uit vier wedstrijden. Zijn memorabele Ryder Cup-match tegen Rory McIlroy in 2016 is de boeken ingegaan als een van de meest spannende maar ook vermakelijke match-play wedstrijden ooit. De uitgesproken Reed kreeg niet voor niets de bijnaam ‘Captain Amerika’. Niet alleen door zijn goede spel, maar ook door zijn uitgelaten juichen en opzwepen van het publiek. Hij is lifetime honorary member van de European Tour en is een graag geziene speler waar dan ook ter wereld.

Patrick Reed winnaar van The Master 2018.

Meer Nieuws

Alle Nieuws
Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open

Audi duurzame mobiliteitspartner KLM Open