BMW Scooter

De baan

Golfbaan The International is een nieuw ontworpen baan gelegen aan de zuidkant van Amsterdam, grenzend aan Schiphol. De baan is ontworpen door topgolfer Ian Woosnam in combinatie met Mastergolf en werd in 2012 officieel geopend.

Het terrein is van zichzelf geaccidenteerd waardoor de baan hoogteverschillen kent tot wel 14 meter. Ook zijn de vele waterpartijen zeer kenmerkend, die uitdaging bieden aan elke golfer, of hij nu professional of amateur is. De holes wisselen elkaar af qua lengte en moeilijkheid. De ene hole is heel lang zonder bunkers, de ander kort met tot wel acht bunkers om de green. Er zijn smalle rechte holes met aflopende fairways tot listige doglegs met soms zelfs blinde slagen. De greens zijn groot, snel en geonduleerd, en zo ontworpen dat er een groot aantal spannende pin-posities mogelijk zijn.

De holes bevinden zich in een natuurlijk heuvellandschap. De heuvels bieden goed zicht op het spel.

Om de baan van The International klaar te maken voor het KLM Open zijn enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo is hole 13 aangewezen als Beat the Pro hole en is de tee verlegd zodat er een mooi stadion omheen kan worden gebouwd. Ook is de back tee van hole 12 opnieuw geconstrueerd en is er 2.000 meter nieuwe drainage aangelegd.

 

Impressie van het terrein van het KLM Open 2019

 

Beat the pro, hole 13 The International

 

Impressie van de KLM Open Village